RCS&RDS va lansa Digi 4K, prima televiziune 4K Ultra HD din România

RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu din țară, va lansa de maine in teste prima televiziune 4K Ultra HD din România. Postul de televiziune se va numi Digi 4k si va incepe testele cu o serie de transmisiuni sportive ale celor mai importante competiții europene și internaționale din fotbalul european și din Formula 1.Update:
Postul tv Digi 4K deja emite in teste in aproape toate orasele mari din tara si se poate gasi doar prin scanare.
În București, Digi 4K trebuie cautat pe frecvența 49800, SR 6900, 256 QAM.
În Craiova, pe frecvența 490000, SR 6900, 256 QAM.

De sâmbătă, 24 noiembrie, postul Digi 4k va intra în etapa de teste și abonații Digi TV vor putea experimenta, pentru început, calitatea 4K la rezolutia de 3840 x 2160 a unor meciuri de fotbal, transmisiuni din motorsport și documentare.

Duminică, 25 noiembrie, de la ora 15:00, iubitorii motorsportului se vor putea delecta cu transmisiunea live a Marelui Premiu al Emiratelor Arabe Unite (EAU), desfășurat la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina (în direct și pe Digi Sport 2). Telespectatorii vor asista la singura cursă din calendar care se desfășoară la crepuscul, bucurându-se de calitatea imaginii Ultra HD și de spectacolul cailor-putere dezlănțuiți pe una dintre cele mai moderne și mai strălucitoare piste din Marele Circ.

Într-o primă etapă, postul va fi disponibil pentru abonații din marile orașe și, treptat, difuzarea se va extinde la toată rețeaua de abonați la servicii de televiziune digitală. Postul va fi disponibil doar în grila Digi TV (cablu digital), gratuit, pentru perioada de testare, iar identificarea canalului se va realiza doar prin rescanare. Pentru a viziona corect și la calitatea 4K programele televiziunii, abonații trebuie să dețină un televizor cu rezoluție Ultra HD.

Sursa Digi 24

Post a Comment

Mai nouă Mai veche