ChatGPT: Cum să utilizați chatbot-ul AI gratuit

Instrumentele AI au făcut valuri în ultima perioadă. În primul rând, au fost generatoarele de imagini AI, apoi a venit ChatGPT cu capacitatea de a genera conversații text asemănătoare cu cele umane. Potențialul acestei tehnologii este incredibil și o puteți utiliza chiar acum.


Ce este ChatGPT?

ChatGPT a fost creat de către OpenAI, aceeași companie care a creat și DALL-E 2, care a declanșat valul de generatoare de imagini AI. În timp ce DALL-E 2 generează imagini, Chat GPT se bazează exclusiv pe text și nu este primul chatbot creat de OpenAI.

Primul chatbot GPT (Generative Pre-trained Transformer) al OpenAI a fost antrenat pe o colecție masivă de date text de pe internet, permițându-i să genereze text similar cu cel produs de o ființă umană ca răspuns la o cerere. A fost urmat de GPT-2 în 2019, GPT-3 în 2020 și ChatGPT la 30 noiembrie 2022.

ChatGPT funcționează prin utilizarea algoritmilor pentru a analiza și a genera text bazat pe cererea utilizatorului. Când un utilizator introduce o cerere sau o întrebare, Chat GPT utilizează datele sale de antrenament pentru a genera un răspuns similar cu cel pe care l-ar da o ființă umană în acel context.

În esență, ChatGPT este un chatbot avansat care utilizează repertoriul masiv de text de pe internet pentru a încerca să converseze asemenea unei ființe umane. În timp ce cu siguranță pare cunoscător (și are unele utilizări interesante), este departe de a fi perfect.

Este ChatGPT gratuit?

ChatGPT poate fi utilizat gratuit de oricine are un cont pe site-ul OpenAI. Puteți crea un cont gratuit cu adresa dvs. de e-mail, contul Google sau contul Microsoft. În momentul scrierii în februarie 2023, nu există limite de utilizare pentru versiunea gratuită a ChatGPT.

Există, de asemenea, un plan de abonament "ChatGPT Plus" pentru 20 de dolari pe lună. Acesta oferă disponibilitate fiabilă atunci când cererea este mare, viteze de răspuns mai rapide și acces prioritar la noile funcții.

Cum să folosești ChatGPT

În primul rând, accesează chat.openai.com într-un browser web de pe computer, smartphone sau tabletă. Vei fi întrebat dacă vrei să te "Loghezi" sau să te "Înregistrezi". Te poți înregistra gratuit cu o adresă de e-mail, un cont Google sau un cont Microsoft.

După ce te-ai logat, poți începe să folosești Chat GPT. Folosește câmpul de text de la partea de jos a ecranului pentru a scrie o cerere sau o întrebare. Apasă iconița cu avionul de hârtie pentru a o trimite.

ChatGPT va "scrie" răspunsul în timp real. După ce este gata, poți oferi feedback folosind butoanele cu semnul de deget mare în sus și în jos.

Fiecare cerere inițiază o conversație. Poți introduce alte cereri sau poți schimba subiectul complet. Va ține minte despre ce discutați.

Dacă nu consideri că răspunsul a fost suficient de bun, poți pur și simplu să îi ceri să încerce din nou.

Poți adăuga chat.openai.com la marcaje pentru a reveni rapid în viitor.

Cum să rezolvați problemele precum “At Capacity” “Network Error” și altele

ChatGPT este extrem de popular, iar acesta este încă doar un proiect de cercetare. Este posibil să nu puteți folosi întotdeauna Chat GPT dacă mulți alți oameni folosesc serviciul în acel moment. Dacă nu puteți folosi ChatGPT, veți vedea un mesaj care spune „ChatGPT is at capacity right now”. Pentru a rezolva această eroare, este posibil să doriți să reveniți mai târziu sau să reîmprospătați pur și simplu pagina în browserul dvs. web și s-ar putea să funcționeze.

Dacă aceasta este o problemă pentru dvs., plata de 20 de dolari pe lună pentru ChatGPT Plus vă va oferi acces prioritar, astfel încât să puteți utiliza Chat GPT chiar și atunci când este sub o încărcătură grea.

De asemenea, puteți întâmpina erori în conversațiile dvs. atunci când utilizați ChatGPT, cum ar fi un mesaj de „network error”. Aceasta poate fi uneori cauzată de o problemă cu rețeaua dvs. (de exemplu, o problemă de conexiune la internet, o problemă de Wi-Fi sau o problemă VPN), dar poate fi, de asemenea, o problemă cu serverele ChatGPT. În unele cazuri, solicitarea unor răspunsuri foarte lungi de la ChatGPT poate duce la o eroare. Vi se poate solicita să solicitați un alt răspuns de la ChatGPT sau să încercați să reîncărcați pagina.

Dacă alte pagini web funcționează corect, dar întâmpinați erori cu Chat GPT, poate fi o problemă cu mulți oameni care încearcă să-l utilizeze - părăsiți Chat GPT și încercați din nou mai târziu sau luați în considerare plata pentru ChatGPT Plus pentru acces prioritar.

Cum să salvezi o conversație ChatGPT

În mod norocos, conversațiile ChatGPT sunt salvate automat în contul tău OpenAI. Poți accesa conversațiile anterioare din meniul lateral. De fiecare dată când începi o conversație nouă, aceasta este adăugată în listă.

Pe desktop, meniul lateral este deja extins. Dă clic pe o conversație pentru a o reciti sau pentru a continua să discuți. Conversațiile sunt denumite în funcție de prima propunere pe care ai introdus-o, dar ai și posibilitatea de a le redenumi apăsând pe iconița în formă de creion de lângă titlul conversației.

Într-un browser mobil, va trebui să apeși pe meniul hamburger din stânga sus pentru a extinde meniul lateral.

Meniul lateral este și locul unde poți șterge lista ta de conversații. Selectează "Clear Conversations" în partea de jos a meniului.

Post a Comment

Mai nouă Mai veche