Nokia 8 review 2017

Dupa ce a fost cumparata de Microsoft, Nokia a devenit un nume mic in industria telefoanelor mobile. S-a zbatut să iasă la lumina cu OS-ul Microsoft Mobile insa nu a reusit să creasca in ochii cumparatorilor. Cumparata acum de firma finlandeză FIH Mobile, Nokia a trecut pe Android si incearca din rasputeri să ajunga rivali precum LG, Samsung, Apple sau Huawei.

A lansat până acum modelul Nokia 3, 5, 6 si acum 8 pe care vi-l prezentam si noi.

Nokia 8 este cel mai avansat smartphone facut de Nokia si incearca sa ne faca sa-l cumparam prezentandu-ne specificatii precum: procesor Qualcomm Snapdragon 835 Octa core, memorie RAM de 4 GB, memorie interna de 64 GB, display IPS de 5.3 inch acoperit cu Corning Gorilla Glass 5, rezolutie de 2560 x 1440 si o camera principala duala de 13 MP.



Dar sa incepem cu inceputul. Nokia 8 vine cu un display bun IPS Multitouch cu diagonala de 5.3 inch si rezolutie de 2560×1440 px. Cu bordura de sus si cea se jos, telefonul are 151.5 mm inaltime, 73.7 mm latime si 7.9 grosime. Greutatea este de 160 grame.

Are rezistenta la praf si la stropirea cu apa in standardul IP54 ceea ce inseamna ca telefonul nu este rezistent la apa ci doar la stropii de apa.

Telefonul Nokia 8 vine echipat cu un procesor octa core de ultima generatie - Qualcomm Snapdragon 835 - procesor ce il vedem  si la telefoane de top precum Samsung Galaxy S8 sau OnePlus 5. Are 4 nuclee care pot rula la o frecventa maxima de 2.5 GHz si 4 la o frecventa de 1.8 GHz. Acest procesor face din Nokia un telefon de top fiind ajutat si de memoria RAM de 4 GB.

Ruleaza un Android 7.0 Nougat destul de curat si vine echipat cu o memorie interna de 64 GB din care sistemul de operare ocupa 16 GB. Telefonul are insa slot de memorie si ofera posibilitatea de marire a memoriei pana la 256 GB.

La partea foto - video, Nokia vine la partea din spate echipat cu o camera duala de 13 MP cu lentile Carl Zeiss si LED dual pentru flash. Camera din spate poate filma in 4K la 30fps.
Camera frontala este de asemenea de 13 MP si pentru prima data o camera frontala poate filma la rezolutie 4K. Cele doua camere fiind duale pot filma in acelasi timp.

Mai amintim ca tehnologie buna la un telefon si incorporarea unui bluetooth 5.0 ce poate reda sunetul catre mai multe dispozitive deodata, tehnologie wireless 802.11 a/b/g/n plus ac, conector USB C, mufa jack 3.5, 3 microfoane ce permit inregistrarea directionala a sunetului, senzor de amprenta pe butonul de home si senzor de proximitate.

Bateria telefonului Nokia 8 este Li-Ion de 3090 mAh si se incarca cu incarcatorul din cutie ce este Quick Charge 3.0.

Telefonul Nokia 8 dual sau single sim pe culorile Polished Copper, Albastru temperat, Aramiu slefuit si Steel il puteti gasi in magazinul online EMAG.ro la un pret incepand de la 2.429 de lei.

Post a Comment

Mai nouă Mai veche