Cum să dezactivați complet OK Google pe telefonul dvs. Android

Deși nu există nicio îndoială că Google Assistant (Asistentul Google) este un instrument folositor, ideea ca telefonului dvs. ascultă tot ceea ce ziceți este un pic înfricoșătoare.

Tutorialul se adreseaza celor care au telefonul setat in limba engleza, deoarece Google Assistant nu accepta inca limba romana.




Iată cum dezactivați funcția "Ok Google" de pe telefon. Există două metode de dezactivare a serviciului Google Assistant de pe dispozitiv. Prima nu oprește complet telefonul să asculte comenzi ci doar îl împiedică să reacționeze la ele. Cealălaltă metodă împiedică complet ascultarea, dar elimină și alte funcționalități ale dispozitivului pe care ar trebui să le păstrați.

Metoda 1: Dezactivați asistentul Google și potrivirea vocală
În setările aplicației Google, există câteva opțiuni pentru a dezactiva potrivirea vocală, cea care permite telefonului dvs. să reacționeze la comenzile "Ok Google" chiar si când ecranul telefonului este oprit. Puteți chiar să dezactivați Asistentul Google în întregime. Pentru a continua, atingeți pictograma de pe rândul din partea de jos al aplicației Google, cea care are trei linii orizontale. Navigați la Settings, iar în ecranul următor, la optiunea Google Assistant, va trebui să apăsați din nou Settings.

Clic pe poze pentru marire



Acum, apăsați pe Phone în secțiunea Devices și veți vedea opțiunea "Access with Voice Match" care dezactivează ascultarea comenzilor "Ok Google". Cu opțiunea de potrivire vocală oprită, comenzile vocale funcționează, dar numai pe ecranul de pornire al dispozitivului. Dacă doriți să mergeți mai departe, puteți dezactiva Asistentul Google în totalitate. Asigurați-vă că toate comutatoarele sunt oprite, astfel încât să nu declanșeze telefonul să vă solicite să configurați din nou funcția "OK Google".

Metoda 2: Opriți permisiunile pentru microfonul Google App

Această metodă este una brutală, dar funcționează. Este singura metodă 100% garantată pentru a vă asigura că Google nu vă ascultă. Intrați in aplicația pentru setările telefonului dvs. și mergeți la Apps & notifications și selectați Google. După ce intrați în ecranul cu informații despre aplicația Google, atingeți Permissions. Apăsați comutatorul din dreptul Microphone, apoi Deny anyway in fereastra de avertizare. Desi vi se spune ca anumite functii nu vor mai functiona, telefonul dvs. va funcționa la fel de bine ca si inainte. Oricum, dacă lucrurile încep să mearga prost, puteți revoca foarte simplu permisiunile si totul va reveni la starea initială.


Post a Comment

Mai nouă Mai veche